üdv a blogok és bloggerek világában, jó utazást

2011. június 22., szerda

púpok

   Állítólag minden kapcsolatban az egyik fél egy púp, amit a másik fél cipel. Akkor ezt most gondoljuk csak át gyorsan... tehát, ez nem csak a párkapcsolatokra, hanem akármilyen kapcsolatra vonatkozhat. És nem, ez nem olyan egyszerű, hogy persze púp vagyok a szüleimnek, mert fel kell nevelniük.
   Bizonyos esetekben pl. a szülő a púp és a gyerek cipeli azt. Ez lehet azért, mert az anya vagy apa (esetleg mindkettő) alkoholista, játékgépező vagy egyszerűen csak feltűnősködő jellem, aki mindig cikis helyzetbe hozza a gyerekét. Az ilyen szülők azok igenis púpok, amiket van aki elbír a hátán van aki nem.
   De akkor most lépjünk egy lépcsőt feljebb, a párkapcsolati "púpokhoz". A szerelmi kapcsolatokban is mindig van egy púp és egy "púpos". Leegyszerűsítve, egy eltartott és egy eltartó. (ezt nem csak anyagiakban kell érteni) Az eltartó mindig keresi a párjának a jót és lesi minden szavát, amihez az púp szép lassan hozzászokik és egyre nagyobbra nő.  Ezek után a "púpos" eldönti, hogy bírja e még cipelni a púpot vagy kivágja magából. Ekkor történik meg a tragédia. Illetve mindenféleképpen megtörténne, mert ha nem válna meg a púptól, akkor az magával húzza, viszont ha elválik tőle, akkor a púp egyedül marad és nagy valószínűséggel életképtelenné válik, amiért az "expúpos" okolná magát. Ám a púposnak meg kell hozni a döntést, ami így is úgy is súlyos következményekkel jár.

Tehát valószínű mindenkinek van egy púpja, de Te elgondolkodtál már azon, hogy mennyi púpot cipelsz vagy, hogy Te mennyi embernek vagy a púpja?



... dora straw

3 megjegyzés:

  1. Hát ez elég érdekes... és egyet is érték és nem is értek...szóval pl. a családban oké adódnak olyan dolgok amik cikissek de én nem tudom elképzelni, hogy a családom (szükebb) púp lenne a számomra, vagy éppen én számukra! A párkapcsolatban szintén így gondolom, hogy aki szerelmes és viszont szeretik akkor egymást nem púpnak tekintenek egymásra! Viszont az ex már lehet púp mikor nem hagyja az embert élni...

    VálaszTörlés
  2. A családban ne arra gondolj, hogy a szülő beégeti a gyerekét a édeskés szövegeivel azok normális dolgok, és a gyerek sem akkor púp amikor kicsi. én azt pl úgy értettem, hogy a gyerek is felnő 30-40 éves és céltalan, ráadásul a nyugdíjas anyját húzza le pénzzel és csapja be... szóval ezekre gondolok. párkapcsolatban pedig szintén nem a tiniszerelmek első 3-4 évéről beszélek. ezek már szinte a házasságkor jelentkeznek.

    VálaszTörlés
  3. ajjaj... én tudnék erről mesélni...:(

    VálaszTörlés