üdv a blogok és bloggerek világában, jó utazást

2011. december 10., szombat

Róma - megérkezés+1. nap :)

juhúúú megérkeztem!! :) még egyszer nagyon nagyon köszönöm csajszik a köszöntéseket, nagyon jól esett az összes. :) 

Tehát az utazás zökkenőmentes volt. :) na persze örültem volna, ha így tudom kezdeni a beszámolót, de ez nem így történt. :D :D ki gondolta volna... :D ha Szalma Dóra elutazik, az sohasem zökkenőmentes, gondolom az túl uncsi lenne... :D

Szóval azzal kezdődött, hogy Ferihegyen a repülő indulása késett 45 percet. Addig ittunk egy cappuccinót és majszoltunk egy kis ropit. (mert hát a reptéri büfé áráról azt hiszem nem kell mesélni... :D ) 
Végül megkezdődött a beszállás, és elfoglaltuk a helyünket kb. a szárnynál (ugyebár, ha a repülő lezuhan, általában azok élik túl akik ott ülnek - na jó nem ezért ültünk oda, de ez tényleg így van).
Nóránál volt egy térkép, amin nagyjából tudtuk, hogy merre van a szállás, amikor leszálltunk rögtön elindultunk az irányába. Ekkor kb. 23 óra volt, de amikor fél órája keringtünk beláttuk, hogy külső segítségre lesz szükségünk. Elkezdtük az emberkéket kérdezni, hogy merre találjuk az utcánkat...khm hát természetesen senki nem tudta...éjfélkor bementünk egy 4csillagos hotelbe, hogy a portás segítsen nekünk. Nagyon nagyon aranyos idős olasz bácsi volt és nagyon jól beszélt angolul, felhívta a szállást és elmagyaráztatta a tulajjal, hogy merre kell menni. Aztán bejelölte a térképünkön. :) Már azt hittük sínen vagyunk, de hajnali egykor rájöttünk, hogy valami nem stimmel.. :D Aztán betértünk még egy portáshoz, aki észrevette, hogy hiányos a térképünk és nincs rajta az utcánk... - -" :D Végül ő is elmagyarázta, hogy kb merre menjünk és fél 2-re meg is lett a szállás.. :D :D Annyira tipikus, de legalább közbe megvolt a városnézés. :D A következő megdöbbentő helyzet az volt, amikor a tulaj bevezetett a szobánkba, ami nem éppen olyan volt mint az interneten... :D :D de ezzel már nem is foglalkoztunk. :D :D:D csak bedőltünk az ágyba. 
Másnap korán keltünk elmentünk reggelizni - nagyon fincsi croissant+cappuccino. :) Utána neki indultunk a hatalmas Rómának. :) Csodálatos volt, mindenhova gyalog mentünk, a lábunk leszakadt, de csak éjfékor vettük észre, addig nagy vígan jártuk a macskaköves várost. :) Megterveztük, hogy mit nézünk meg első nap és második nap. Szerencsére be is tudtuk tartani az útvonalat. :) A hiányos térképünk kicsit megnehezítette a dolgunkat, de mindenhova eltaláltunk. :D :D

Most jöjjenek a képek (vigyázat töménytelen mennyiség) :D

reptér









a portásbácsiiii :)


reggeli :)




































ennyi lenne mára szép estét :)
pusssszi
... dora straw

23 megjegyzés:

  1. awww én is akarok repülni, nekem tök mindegy, hogy hova, csak azon a kis ablakon akarok kinézni és a felhőket felülről látni. már tegnap is erről álmondtam, kész szívás.

    egyébként szép képek és bírom, hogy mindig ilyen szuperül áll a hajad.=)

    VálaszTörlés
  2. Zsannu hajrá, foglalj le egy fapadosat és indulj neki a világnak :) szerencsére ma már egész jó áron meg lehet úszni a repjegy árát. :) :) a hajam nem mindig úgy áll ahogy én akarom, de most szerencsére nekem is tetszett :D :D :D

    VálaszTörlés
  3. igen a repülés, és a kisablakon vattacukrofelhők lesése... *.* éniis. amúgy a vespák, és a kiskövesutcák, és a bolyongáás. ahj de irigylem ezt a szülinapodat... Oo Csodamesés lehetett!!! igaziboldogságos. (:

    VálaszTörlés
  4. úúúristen, hát ez csudimesés és fuhhh, úgy nekilendülnék most a világnak, Róma, Párizs, Barcelona, vissza Athénba... wááá, a képeknek és a mesélésnek hála asszem nagyon szépeket fogok álmodni :)))

    VálaszTörlés
  5. jajj lányok de aranyosak vagytok!!!!!!!! :) igen egyszerűen csodamesés volt és jajj olyan jó h láthattuk a mesés karácsonyi kivilágítást stb. :) azt hiszem ez volt életem legjobb szülinapja :)
    Panda akkor szép álmokat :) :)

    VálaszTörlés
  6. Oh de jó már valakinek :D:D nagyon jók lettek a képek, én is kedvet kaptam egy kis utazáshoz :) a megérkezéssel adódó problémák kicsit emlékezetnek engem egy filmre (Monte carlo) :) *Chanel

    VálaszTörlés
  7. hihetetlen mázlista vagy:P Olaszország alapból egy vonzó ország számomra, de nagyon nehéz lenne leírni miért.:D (egyszer már nyaraltam ott, de akkor még kisebb voltam:()És persze szuper, hogy klassz géppel megtudsz mindent örökíteni!!

    VálaszTörlés
  8. imádom Olaszországot!!! Még több meseszép képet követelek :D (ennyire rossz a szállás, hogy nem fotóztad le?). Mi Prágában adtuk elő ugyan ezt a műsort, csak nekünk jó volt a térképünk:)

    VálaszTörlés
  9. A következő városnézős világutazós állomásom Róma.
    Használj ki minden egyes percet, amit kint töltesz és tényleg szívd magadba az olasz életérzést, ami szerintem egyedülálló a világon. Pont ma néztem megint az Ízek, imák, szerelmek című filmet, de csak az olasz részig...
    Dolce far niente, mondják; édes semmittevés!

    Nagyon kíváncsi vagyok mindenre, írj mindenről és fotózz sokat, de azért ne csak a kamerán keresztül szemléld a várost! :)

    És szerezz nekem sok-sok telefonszámot helyes olasz pasiktól! hahaha :D

    VálaszTörlés
  10. De fantasztikus, gyönyörűek a képek, ti is szépek vagytok és a város is fergeteges!!! Én is kíváncsi vagyok mindenre, jó kis szülinap ez!!! :)

    VálaszTörlés
  11. oh Istenem! én is úgy szeretnék elmenni Rómába. ÉS repülőn is ülni. Még sosem repültem. Gyönyörű képek, szuper lehetett. Mondjuk én biztos teljesen kétségbe estem volna, ha annyit bolyongunk a szállás miatt, de Titeket semmi sem tud megállítani. Fantasztikus bejegyzés. Államvizsga után fogom a pasimat és Dolce vita- irány Itália :)

    VálaszTörlés
  12. hehe köszi lányok, hát igen baromi nagy mázlista voltam, főleg mert eddig eszembe sem jutott, hogy olaszországot decemberben is meg kellene nézni mindig csak arra gondoltam, hogy nyáron, de ezt kár lett volna kihagyni!! :)
    Nekem egyik álmom, hogy kint éljek olaszországban, annyira el tudnám képzelni ott a mindennapjaimat. :)

    Legerősebb virágszál, azt kell, hogy mondjam IGEN :D :D mmint semmi extra egy szobában egy francia ágy kb ennyi :D amúgy amennyi időt ott töltöttünk nem is kellett nagyon több és ahhoz képest jól aludtunk, de képet nem ért meg :D :D

    Tekla ne is hagyd ki nagyon szép hely, igaz rengetegen vannak, nagy a tömeg, de lehet h ez csak nekem magyarnak furcsa. :D A számokról már lecsúsztam, pedig bőven akadtak volna :D

    Csipkelány, nem is tudom h mi miért nem estünk kétségbe, valahogy otthon éreztük magunkat vagy nem is tudom. :) Aztán sikeres legyen az államvizsgád és irány Róma!!!! ^^

    VálaszTörlés
  13. Sírok mert mindent imááááádok, minden képet, a sok nutellát, az éjszakai képeket, a pizzát, a reggelit, annyira jól sikerült képek esküszöm úgy marad meg bennem mintha én láttam volna :)

    VálaszTörlés
  14. Rita, jajjj nagyon szépen köszönöm, és annyira örülök, hogy így érzed, hiszen ez volt a célom, hogy átadjak Nektek is egy kis Rómát!!! :) pusszii

    VálaszTörlés
  15. hű...mesebeli minden. :) a fehér harisnyád hol vetted? nagyon tetszik, must have:)

    VálaszTörlés
  16. Harmony köszönöm szépen!! ^^ a harisnyát a tescoban vettem imádom, 1800-ról 1200-re volt leértékelve. :)

    VálaszTörlés
  17. Dóriii úristen azt hittem , hogy az én szülinapi bulijaimnál nem kívánhatok jobbat, de azért egy Róma belefért volna :) Kedvet kaptam visszamenni vagy csak elindulni máshová például Párizsba :) Bááárcsak nem kéne tanulni és 2 ünnep között el lehetne lógni valahova :)

    VálaszTörlés
  18. Gyönyörű képek, csodás hely, gyönyörű lánykák:)
    Imádom a képeid:)

    VálaszTörlés
  19. Karin, hát igen,eddig én sem tudtam hogy ez is lehet a palettán :D csak nehogy a végén telhetetlen legyek. :D tényleg olyan jó lenne ilyenkor utazgatni, de neeeem mer tanulni kell.. :(

    Gabi nagyon köszönöm aranyos vagy ^^

    VálaszTörlés
  20. úú, nagyonszépek a képeek.^^ nagyon tetszik az a fehéér sapii.*.*

    VálaszTörlés
  21. köszi Zsófii :) ^^ tesómé a sapi , tavaly kapta tőlem karácsonyra, csak most lenyúltam tőle :D

    VálaszTörlés
  22. Gyönyörűűű képek, nagyon csini vagy, és tetszik a kék fehér összeállításod. :) Biztosan rengeteg kalanddal fogsz hazatérni! :) Ahogy olvastam egy kicsit én is ott éreztem magam.:) Jó szórakozást! :* sok sok szép képet és emléket. :)

    VálaszTörlés
  23. ^^ nagyon aranyos vagy Petra, köszönöööm :) örülök, hogy egy kicsit elhoztam Rómát! :) és igen fantasztikus volt, még így is, hogy nem volt hosszú idő!! :) imádom az olaszokat!! :)

    VálaszTörlés