üdv a blogok és bloggerek világában, jó utazást

2011. december 12., hétfő

Róma II.

Ciao Ragazzi!! :)

Na elkezdem a második - és egyben az utolsó - beszámolót a szeretett kiruccanásunkról. :)

Mivel kb. hajnali egyig jártuk a macskaköves, dombos utakat, igazi római gladiátorokká váltunk éjszakára, a vádlinkat Ceasar is megirigyelte volna. :D Miután lefeküdtünk szerény kis hajlékunkban hamar elaludtunk és másnap viszonylag korán keltünk. Már be kellett pakolni mindent és elhagyni a szállást, kicsit megijedtünk, hogy ennyi cumóval járjuk be Rómát, de szerencsénkre csomagmegőrzésre volt lehetőségünk. Aztán jött a jól bevált croassaint és cappuccino, majd irány a Vatikán, a Pantheon, az Angyalvár, a Piazza Vittorio és sok más gyönyörűség. :)
Ami csalódás volt az a rengeteg ember - akik nagy valószínűséggel a karácsonyi bevásárlást intézték, az utcák dugig voltak. A Vatikánnál kb 2 km-es sor állt (az ingyenes bejutásnál), de mi a fizetős részt is megszerettük volna nézni szóval nem kellett órákat sorban állni. Sajnos azt kell, hogy mondjam a Vatikán számomra elég nagy csalódás volt, sokkal nagyobbra számítottam és szebbre (jó tudom, hogy hatalmas, de nagyobbnak képzeltem) de ez csak az egyik csalódás volt, a másik pedig az a hering-party, ami bent fogadott minket. Két út volt ebből egy le volt zárva és a hatalmad tömeg egy kis folyosón lökdösődött és mindenki taszigált mindenkit. Szóval ez nem éppen volt kellemes, tényleg mint valami nagyon megtömött discóban, ahonnan menekülni akarsz, de nem tudsz megmozdulni...főleg, hogy nem is vagyok vallásos még az sem tartotta bennem a lelket, hogy legalább azért bírjam ki. Egy folyosó nagyon szép volt és a kertje, ezekről majd mindjárt mutatok képeket. :) Ami nagyon tetszett az a Piazza Vittorio, egy tér, ahol egy várrom (azt hiszem) található és tele pálmákkal meg gyönyörű növényekkel. Itt egy bácsi capoeirázott és volt akik táncoltak, nagyon hangulatos volt, természetesen erről is vannak képek. :) 
Az olasz közlekedésről annyit említenék: "Az éli túl, aki a gyorsabb" :D Egyszerűen nem számít nekik semmi, a piros lámpa is csak karácsonyi dísz, viszi a lábuk. :D Termésezetesen a rosszat könnyen eltanulja az ember, így már az első nap nővéremmel alaposan szlalomoztunk a kocsik közt, néha volt egy-egy necces pillanat, de akkor tesóm csak ennyit mondott: "Ne dudálj, ti tanítottátok!" XD XD hát ezen szétröhögtem az agyam.. :D
Beszereztünk magunknak egy-egy I <3 Roma-s polót, de később rájöttünk, hogy Szegeden lehet nem Rómára fognak gondolni az emberek...na majd meglátjuk. :D 
Este még benyomtunk egy gyrost, majd felszálltunk a buszra, ami a reptérre vitt minket. (a jó térképpel kicsit könnyebb volt már közlekednünk.) A repülő út visszafelé nem volt annyira jó, én este 11 felé inkább aludtam volna, de ez nem jött össze...Szegedre kb hajnali 3-ra értünk. :) hosszú nap volt. :) 

Így hogy alig volt időm tanulni a ma reggeli elővizsgámra ki kellett hagynom, majd megyek pénteken, viszont holnap is lesz egy arra most elkezdek gőzerővel készülni!!szorítsatok, puszii :)










 Vatkán- én ezt úgy hívom, hogy aranyfolyosó :)

nézzétek a bejáratot milyen kicsik az emberek és a sor milyen hosszúúúú :S







apácáknak és papoknak bolt, olyan jót nevettem :D















római szerelmespár :)


itt a vége, fuss el véle... :)
... dora straw

11 megjegyzés:

  1. Áh mindet imádom :D De Ritis, nem semmi...és a táncoló emberkék az édességek, wow nagyon jó kis kirándulás :)

    VálaszTörlés
  2. jajj mindegyiket imádom!! annyira jó látni ezeket a városrészeket! szépségesek! csudiszépek vagytok csajok!! :)

    VálaszTörlés
  3. szuper!:))) látom mindegy, hogy tél vagy nyár, turisták vannak ezerrel:D egyébként nagyon tetszik az a kép, amikor testvéred a lábát tartja ahhoz a golyóvalamihez:D:D

    VálaszTörlés
  4. Rita kösziiii, a De Ritis ugye milyen vicces, nem hittem el XD XD

    Birgiii köszönjük a bókot ^^ olyan jó volt ott lenni! :)

    Catwalk igen rengetegen voltak, de amúgy nem a turisták voltak nagyon sokan, hanem az olaszok, akik "vidéken" lakna. Állítólag még nyáron sincs ekkora tömeg, mint karácsony előtt. :)

    VálaszTörlés
  5. thank you for your comment Demokrytka :) i love it too :)

    VálaszTörlés
  6. fantasztikus. muszáj elmennem. mennyi ideig voltatok kinn? két nap? mert azt nézem, hogy ahhoz képest annyi mindent megnéztetek, annyi élményben volt részetek. hihetetlen. egyébként ott most ennyire jó idő van, hogy kabát nélkül rohangáltok? :D vagy ez csak a fotó kedvéért?

    VálaszTörlés
  7. igen végülis 2 teljes nap volt, de mindenre volt időnk, még így is, hogy mindenhova gyalog mentünk, pl ha buszozunk akkor gyorsabb, csak nem akartunk arra költeni, meg az idő fantasztikus volt! :) szóval nem a képek kedvéért vagyunk lengén öltözve :D :D első nap majdnem megsültem úgy tűzött a nap 18 fok volt (az előző posztban látszik h verőfényes napsütés van :)) a második nap az kicsit borúsabb volt azért volt már rajtam egy zakó, de tökéletesen elég volt. :) szóval nagy mákunk volt :)

    VálaszTörlés
  8. ahh nóráról nagyon szép az az egészalakos kép:)) neked pedig annyira jók a sapijaid!! és a lépcsős kép rólad, nagyon tetszik:) de mind jóó:) baromi csinosak vagytok:)

    VálaszTörlés
  9. ...Tündérkék vagytok leánykák....puszika /egy élménybeszámolónak örülnék Marcsi/

    VálaszTörlés
  10. Adrus átadom neki örülni fog :) a sapik meg nórié csak lenyúltam őket, neki nem kellettek :D :D köszönjüüüük <3

    lesz lesz élménybeszámoló :)

    VálaszTörlés